Neem direct contact op!

Ja, ik wil hier meer over weten!

Neem vrijblijvend en gratis contact met mij op.

Onze werkwijze


Makelaars

Verkopers worden gesteund door professionele makelaars. Maar wie helpt kopers? Wie leidt hen langs mogelijke valkuilen? Hoe moet je onderhandelen? Wie bepaalt de werkelijke waarde van de woning? Wie zoekt verborgen gebreken? Wie beoordeelt de juridische tekst in de voorlopige koopakte? Bij wie kun je terecht als er later onverhoopt problemen ontstaan?

Valkuilen

De verkoper weet precies wat hij verkoopt en laat de rest terecht over aan zijn makelaar. Maar de koper die weet vrijwel niets. Niets over de bouwkundige staat en mogelijke gebreken, over de werkelijke waarde van de woning, de betekenis van de juridisch vaak ingewikkelde taal in de voorlopige koopakte, wettelijke termijnen, over de erecode tussen makelaars, de noodzaak van een taxatierapport, de tariefverschillen bij notarissen, nover de mogelijkheid van voorregistratie van akten etc., etc.

De verkopende makelaar waar wij mee onderhandelen

Wij helpen woningkopers en houden ons niet bezig met verkoopmakelaardij of met hypotheken. Zuiverheid, ook ten opzichte van onze verkopende collega, is een van onze kernwaarden.

Wij als aankoopmakelaar

Natuurlijk zijn wij niet de enige aankoopmakelaar in Nederland. Veel van onze collega aankoopmakelaars doen prima werk. Maar graag vertellen wij over onze troeven! Een daarvan is het genoemde feit dat wij ons enkel bezighouden met aankoopbegeleiding. Maar er zijn meer sterke kanten:

Inschakelen van lokale professionals
Wij werken altijd met plaatselijke taxateurs en bouwkundigen die geen betrokkenheid hebben bij de aankoop of de verkoop en dus volstrekt onafhankelijk adviseren. Nadat je onderhandelingen hebt gevoerd en het eens bent over een (voorlopige prijs) zorgen wij dat er een lokale bouwkundige met jou mee gaat om de woning te bezichtigen. De bouwkundige zal een meeloopkeuring uitvoeren. Dit houdt in dat je samen met de bouwkundige de woning doorloopt, je ontvangt bouwkundig advies en je kunt de bouwkundige al jouw vragen stellen. Op die manier leer je de woning op een prettige manier goed kennen. Daarnaast zal een lokale taxateur worden ingeschakeld om de werkelijke waarde van de woning te achterhalen. Deze taxateur zal een erkend taxatierapport opstellen waarmee je naar de geldverstrekker kunt.
N.B. Wij verstrekken opdrachten aan externe experts (als bouwkundigen en taxateurs) uit naam van jou als klant. Wanneer de expert een fout begaat, dan kunnen wij hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Controle van de koopakte door beëdigd makelaar
Als de onderhandelingen gunstig hebben uitgepakt en ook de uitkomsten van de bouwkundige meeloopkeuring en het taxatierapport positief zijn moet er een koopakte opgesteld worden. Vaak zal de verkopende makelaar deze koopakte opstellen. Om er zeker van te zijn dat alle gemaakte afspraken goed worden vastgelegd en dat jouw belangen goed en compleet worden omschreven zal onze beëdigde makelaar deze koopakte nauwkeurig nalopen op afwijkende bepalingen die in jouw nadeel kunnen werken. Waar nodig zorgen wij voor een aanvulling. Vooral de financieringsbepalingen houden wij in de gaten, zodat je niet in de problemen komt als onverhoopt de financiering niet rond komt. De koopakte wordt besproken voordat je jouw handtekening bij de verkopende makelaar of bij de notaris gaat plaatsen, dat is wel zo veilig.

Onze service nog eens op een rijtje:

De stappen bij een opdracht:

1. Je start zelf de onderhandelingen met de verkopend makelaar. Desgewenst kun je ons hier ook voor inschakelen. Wij hebben ook een aankoopmakelaar die gespecialiseerd is in het onderhandelen. Mocht je ook een expert in willen schakelen voor de onderhandelingen dan verwijzen wij je graag naar onze website waarin wij de complete aankoopbegeleiding aanbieden: Libero. Dus ook als je prima in staat bent om zelf te onderhandelen kan het lucratief zijn om onze gespecialiseerde aankoopmakelaar in te schakelen voor het onderhandelen. Hij hoeft immers maar 10% beter te onderhandelen dan je dat zelf doet en je maakt al winst. Onze gespecialiseerde aankoopmakelaar doet niets anders dan onderhandelen dus behalve als je zelf een natuurtalent bent is onze aankoopmakelaar een goede manier om nog meer geld te besparen.

2. Heb je de onderhandelingen gevoerd en ben je het eens over de prijs voor de woning dan schakelen wij een ervaren plaatselijke bouwkundige in, deze bekijkt de woning, samen met jou. Ter plekke bespreek je de mogelijkheden. Omdat je samen met deze bouwkundige de woning doorloopt kun je al jouw vragen stellen en krijg je een goed beeld van de woning. De bouwkundige zal zijn deskundig advies geven en je alles vertellen over de staat van de woning.

3. Nadat een bouwkundige is ingeschakeld zal ook een lokale taxateur worden ingeschakeld om de waarde van de woning te achterhalen. Deze zal een erkend taxatierapport opstellen waarmee je terecht kunt bij de geldverstrekker.

4. Zet je de koop van de woning door dan zal jouw makelaar het koopcontract voor je controleren. De makelaar zorgt ervoor dat er geen afwijkende bepalingen die in jouw nadeel werken in het koopcontract zijn opgenomen. Tevens wordt een zogenoemde “financieringsclausule” opgenomen zodat je geen boete krijgt als de financiering onverhoopt niet lukt.

5. In overleg met jouw makelaar kies je een notaris. De makelaar controleert ook de offerte van de notaris voor jou.

Eigenmakelaarmeenemen.nl werkt centraal; in alle woonplaatsen van Nederland beschikken wij over deelnemende aankooptaxateurs en bouwkundigen.

Heb je nog vragen of wil je jouw eigen situatie vooraf met ons bespreken? Onder contact vind je onze gegevens en ons mailadres.